DIFERÈNCIES ENTRE PERNIL DE JABUGO I PERNIL DE GUIJUELO

En Colmado Giner de Reus, pots trobar tot tipus de pernils i espatlles. De les millors qualitats, amb els millors preus. Amb els millors experts atenent i assessorant. Amb els millors packs i presència per si vols regalar-los.

Les Denominacions d’Origen (D.O.) tenen les seves peculiaritats i particularitats. I a vegades comprem a “cegues” per no saber en profunditat, quanta ciència amaga un bon pernil. No et deixis enganyar. És una compra en la qual gaudeixes triant, comprant, tallant, consumint, convidant. Fes que sigui perfecta.

El nostre mestre tallador, ens explica com distingir entre Jabugo i Guijuelo. Ambdues són qualitats excepcionals i ambdues ofereixen una experiència al paladar delicada i gurmet.

Però a vegades prendre una decisió demana de més informació.

Guijuelo, D.O Salamanca, Castilla y León. És com a mínim un 75% d’ibèric. Els porcs són de varietats diverses. Període de curació llarg. La seva curació requereix menys sal, i per això té un sabor una miqueta més “dolç”. És una mica més econòmic. És suau i de textura fina. Ideal per als amants del pernil més lleuger.

Jabugo, DO. De Huelva. Ha de ser 100% ibèric. Els porcs són ibèrics purs. Presenta una textura ferma, i un sabor contundent i marcat. El període de curació és més curt. És més car. Un greix perfecte que ho converteix en una delícia per als paladars més exigents. Són pernils més allargats, estilitzats. I amb gran valor nutricional.

La paraula jabugo sona a “car”. I encara que és un segell de qualitat registrat per la Unió Europea que requereix d’unes característiques i estàndards de qualitat, en Colmado Giner pots trobar moltes varietats i molts preus.

El tallador de Colmado Giner, recomana comprar el pernil en llocs autoritzats i especialitzats en embotits gurmet. Comprovar l’etiqueta. I preguntar.

I ens dona un consell: “No treguis el greix del pernil. Al contrari del que es pensa, el greix és un potenciador important del sabor. I si la peça és de qualitat, sublima l’experiència. I a més és saludable!”

T’esperem en Colmado Giner per a assessorar-te i ara estem en campanya de pernils i espatlles. Visita’ns!

Pernil 100% ibèric de gla Maldonado
Obrir
Hola 👋
Com podem ajudar?