LA IMPORTÀNCIA DEL TALL DEL PERNIL

Espanya és un país privilegiat quant a gastronomia. La dieta mediterrània és una icona mundial. I el pernil ocupa un lloc principal en el podi entre els aliments més desitjats del món.

No hi ha raça ni país que no es declarin amants del pernil.

“El Pernil és worldwide”

Distingir entre una D.O i una altra és cada vegada més un assumpte sibarita més popular, ja que és un plaer distingir les qualitats.

Quant més saps, més gaudeixes. I afortunadament està de moda saber sobre allò que t’agrada.

I encara que per a gustos els colors, hi ha paladars més o menys educats. Però heus aquí una gran qüestió: el tall del pernil. El tall ben fet és un mestratge.

Per què és tan important el tall del pernil?

El tall modifica la textura, la proporció de pernil i greix que degustes i per tant modifica el sabor. Això ajuda a explotar al màxim l’experiència en boca.

Després està el que prefereix el tall a màquina o a mà. I quines diferències hi ha?

Quan es talla a màquina és més ràpid, les rodanxes són totes iguals. Aquesta mania que tenim d’anar amb pressa. Ideal per a les mares que compren el pernil bo, però per a posar en els entrepans, amb el que a màquina vas perfecte.

Però si el que vols és gaudir-ho al màxim amb tots els sentits. La vista també, la destresa d’un bon tallador de pernil, és una obra d’art.

El tall a mà és pausat, refinat, com una coreografia. Amb tècnica i precisió. Al tallar a mà es produeixen unes micro-trencaments que alliberen el greix i totes les aromes i volàtils que desprèn el pernil. Les rodanxes, encara que irregulars, són perfectes, i plenes d’harmonia. I el sabor, la textura i l’experiència són una altra cosa…

I després està la il·lusió del moment. Tenir un pernil a casa fa molta il·lusió. És el regal per excel·lència. És la menja domèstica gairebé quotidià, sa, ideal a qualsevol hora. Tenir un bon porta-pernils, un bon ganivet, i una bona copa de vi al costat per a anar tallant i provant és un d’aquests “súper plans” de cap de setmana per a compartir amb parella, família, amics, o entre setmana. Una bona manera d’acabar un dia entre setmana.

Una delícia.

Has provat de fer un tast de pernil a la teva casa amb els teus amics?

Talli més fi, una mica més gruixut…. En Colmado Giner de Reus, una referència en varietat de pernils a la província de Tarragona, tenen una selecció del bo i millor. Encara que també ho pots trobar en Colmado Giner en línia si no ets de la zona. Però val la pena passar-se, entrar, relaxar-se, i mirar com Oscar, el mestre jamonero del Comado Giner, et prepara el teu pernil perfecte per a menjar-ho i ser feliç.

També pots fer un curs de tall. Demana cita. És un gran regal, o regal per tu: pernil ibèric de gla, paleta ibèrica de gla, pernil d’engreix ibèric, espatlla ibèrica de gla, pernil gran reserva, pernils i espatlles de les millors marques i amb els millors preus.

Bon apétit!

Mons Escobar
Women wines

Corte de jamon colmado giner 03
Obrir
Hola 👋
Com podem ajudar?